Processjurist till Axactor

peopleAlla avdelningar location_onGöteborg

Om oss

Vi är ett modernt och internationellt inkassobolag, som sticker ut ifrån mängden. Sedan vi startade 2015 har vi utmanat inkassobranschen, som många uppfattar som långsam och stel, med våra värdeord; passion, tillit och proaktiv som är med oss i allt vi gör. Att inkassobranschen har en fortsatt viktig roll i dagens samhälle är något vi bara blir mer och mer övertygade om. Vi arbetar dagligen med att hjälpa människor i en tuff situation men också, och framförallt, hjälpa företag att få betalt för sitt slit. Ett företag med höga visioner och ambitioner som ständigt vill förbättra och ligga i framkant med smarta system och digitala verktyg — det är vi!

Axactor finns nu i hela sex länder; Sverige, Norge, Finland, Italien, Tyskland och Spanien med över 1000 anställda. Vårt svenska kontor ligger i Göteborg, där sitter vi i moderna, fräscha lokaler i Nordstan. Viben på kontoren är präglad av en tydlig företagskultur; alltid energifylld och peppig till max! För att förstå vad vi menar; spana in vår Spotify-lista som går varm på kontoret i tid och otid, men mest på fredagar då det givet är lite mer partykänsla.

Jobbeskrivning

Som jurist hos oss blir du en del av vårt processteam som består av ytterligare två jurister och du rapporterar till vår Legal Manager. Du kommer i huvudsak att arbeta med tvister och processer där du är ombud för våra klienters fordringar och för våra egenägda fordringar. Du kommer självständigt att driva och ansvara för processerna såsom upprätta stämningsansökningar, bestridanden, ha kontakt med motparter och domstol samt företräda vid muntlig förberedelse och huvudförhandling. Du kommer också ha ett övergripande konsultativt ansvar för kunder, vilket innebär att du bidrar till att bygga en stark kundrelation.

Om dig

Vi söker dig med jur.kand.-examen och med ett stort intresse för processjuridik. I denna rekrytering är dina personliga egenskaper av extra vikt. Som person är du utåtriktad, driven, lätt att samarbeta med, engagerad, prestigelös och trivs med att ta egna initiativ. Vidare är du kommunikativ samt har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende. Du är flytande i engelska och svenska i tal och skrift och ytterligare språk är meriterande.

Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och ett självständigt, engagerat, affärsmässigt samt serviceinriktat arbetssätt.
Tidigare erfarenhet från summariska processen/inkasso är meriterande. Vi ser även processjuridik och konsumentskrediträtt som meriterande.

Mer information

Kontakt och ansökan

https://jurek.se/vacancy